Monday, April 13, 2009

Przemysław Skwirczyński




































Przemysław Skwirczyński






Noble FamilySkwirczyński
Coat of Arms


Ślepowron


ParentsJerzy Skwirczyński and Wanda Skwirczyński née Waryszak
ConsortsKrystyna Ptak
ChildrenPrzemysław Skwirczyński
Date of BirthNovember 3, 1952
Place of BirthLublin

Przemysław Skwirczyński (born November 3, 1952 in Lublin in Poland) is a Polish cinematographer.


He graduated from the National Film School in Łódź in 1978 and gained the diploma in 1981.


He is the son of Jerzy Skwirczyński and Wanda Skwirczyński née Waryszak; married to Krystyna Ptak - sister of another Polish cinematographer Krzysztof Ptak, with whom he has one son Przemysław.



[edit] Filmography



  • Marzenia do spełnienia 2002

  • Pokój na czarno 2001

  • Pułapka 1997

  • Deszczowy żołnierz 1996

  • Deborah 1995

  • Wyliczanka 1994

  • Tragarz puchu 1992

  • Warszawa. Rok 5703 (Warszawa. Année 5703) 1992

  • Niech żyje miłość 1991

  • Stan strachu 1989

  • Rykowisko 1986

  • Maskarada 1986

  • ... jestem przeciw 1985

  • Hamadria 1981

  • Książę 1981



[edit] External links















No comments:

Post a Comment